בעשור האחרון עוד ועוד מדינות איסלמיות הפכו ליעדי תיירות מעולים עבור התייר הישראלי, כשהם משלבים לא רק אטרקציות מודרניות אלא גם הנאה אותנטית החל ממטעמים מקומיים עוד לפסטיבליים מסורתיים. אך לצד נהירתו של התייר הישראלי אל יעדים אלו, בשנים האחרונות גם תיירים שומרי מסורת יכולים להנות מטיולים כשרים אפילו במדינה כמו מרוקו. טיול למדינה האפריקאית יכול להבטיח חגיגה קולינרית עמוסת נופים מרהיבים, אך גם טיול כשר לחלוטין כמו שיודעים לארגן בחברת https://geshertours.co.il/ .
מתי לטייל במרוקו?
כדי לשקוע במלואו במורשת היהודית של מרוקו, יש לשקול לבקר במהלך חגים ופסטיבלים יהודיים משמעותיים. חגיגות כמו פסח וחג הסוכות, מציעים הזדמנות ייחודיות להתחבר לקהילות היהודיות המקומיות ולחזות במנהגים מסורתיים עתיקים. בנוסף, ההשתתפות בהילולה השנתית לקברו של רבי עמרם בן דיוואן בעיר אסואירה במהלך ל"ג בעומר היא חוויה יוצאת דופן, המציגה את המסירות הרוחנית העמוקה בתרבות יהודי מרוקו.
אטרקציות למטייל המסורתי במרוקו
מרוקו מתהדרת במרקם עשיר של אטרקציות הנותנות מענה לאינטרסים של יהודים מסורתיים. מבתי כנסת היסטוריים ועד רובעים יהודיים עתיקים, הנה כמה דגשים בולטים. המלחים נחשבים למקום מומלץ עבור מטיילים יהודים אבל לא רק, שכן מומלץ לחקור את הרובעים היהודיים ההיסטוריים, הידועים בשם מלאחים. אזורים אלו נמצאים בעיר בערים כמו מרקש, פס וקזבלנקה. הרובעים כוללים בתוככם לא רק בתי יהודים אלא גם בתי כנסת ושווקים שוקקים המשמרים את המרקם התרבותי והחברתי של הקהילה היהודית.
מקום לא פחות מומלץ הוא ארמון הבאיה אשר ממוקם במרקש. ארמון באהיה מציג אדריכלות מורית עוצרת נשימה ובו בית הכנסת לזמה, המציע הצצה להיסטוריה היהודית העשירה של העיר. כמו כן יהודים יוכלו להתרשם מהמרושת היהודית מתועדת שבמוזיאון היהודי של קזבלנקה. שם נוכל לגלות את סיפורה של יהדות מרוקו במוזיאון היהודי בקזבלנקה ובו מוצגים חפצים, תצלומים ותערוכות המתארות את המורשת היהודית של המדינה.
אזורים מומלצים לבקר עבור יהודים שומרי מצוות:
- מרקש: ידועה בשל מלאח התוסס שלה, בתי הכנסת ההיסטוריים ובית הכנסת היפה של לזמה בארמון באהיה, מרקש מספקת חוויה שובת לב עבור יהודים מסורתיים.
- פס: טבלו את עצמכם באווירה הרוחנית של פס, ביתו של בית הכנסת אל פאסיין ובית הקברות היהודי העתיק, בו קבור המלומד הנערץ רבי יעקב בן אשר.
- קזבלנקה: חקור את הקהילה היהודית הדינמית בקזבלנקה, בקרו בבית הכנסת בית-אל ולמד על תרומותיהם של יהודי מרוקו במוזיאון היהודי.